Turistička agencija Perla | tel/fax. 00385(0)23 600 003 | gsm. 00385 (0)98 836 164 | e-mail. info@perla-pag.hr | GPS. 44°26'49.0"N 15°03'21.4"E

plaza stnovalja

Otok Pag s 302,47 km morske obale najrazvedeniji je hrvatski otok. Obalni pojas obiluje mnogobrojnim uvalama te prekrasnim šljunčanim i pješčanim plažama. Svojim pozicijama i raznolikošću plaže će zadovoljiti i najzahtjevnije kupače - one koji žele brojne popratne sadržaje (tuševe, sportove na vodi i na pijesku, ugostiteljske objekte, slastičarnice…) i one koji traže skrivene kutke i užitak osame.

Gradska plaža Prosika je središnja plaža grada Paga. Duga je 800-tinjak metara, s blagim ulazom u more, što posebno odgovara obiteljima s malom djecom i neplivačima. Prema Vodicama (dijelu grada Paga) pretvara se u pličinu koja je na 80 metara od obale duboka tek metar, s dnom prekrivenim sitnim pijeskom, pogodnu za vježbanje u moru i hodanje. Uz gradsku plažu su kompletni turistički sadržaji: svlačionice, sanitarni čvor, vanjski tuševi, prirodni hlad, ugostiteljski objekti, vodeni tobogan, zabavni sadržaji za djecu, parkiralište, teniski teren i vodeni skuteri. U večernjim satima nekoliko se ugostiteljskih objekata pretvara u noćne klubove, a tijekom sparnih ljetnih noći sve je više noćnih kupača.

Plaže Bašaca - splet su manjih plaža koje svojim izgledom i prostorom odgovaraju turistima željnima dugog sunčanja i izležavanja na suncu. Zbog svojeg specifičnog položaja plaže Bašace najdulje su izložene suncu, tako da u potpunosti možete iskoristiti sunčani dan. Prvih pet metara dno je pjeskovito, a prema pučini ga prekriva mulj obrastao morskom travom. Pristup je iznimno jednostavan, jer prometnica prolazi tik uz obalu. Tijekom večernjih sati, uz mjesec, zvijezde i šum mora, plaže dobivaju romantičan štih i postaju savršeno mjesto za parove željne romantičnih trenutaka na našem prekrasnom otoku.


Plaže Vodice su šljunčane i stjenovite, obasjane suncem već u ranim jutarnjim satima. Šljunčane plaže u ovom predjelu teže su dostupne i nalaze se u manjim uvalama. Stjenoviti dio Vodica pogodan je za športske ribolovce i ronioce željne istraživanja podmorja. Dno pred plažama Vodica pogodno je za sidrenje manjih brodova, do 10 metara duljine, zbog blago stjenovitog dna.


Plaže Bošana, Dubrava, Sv. Marija i Sv. Marko pretežno su stjenovite, teže dostupne i nalaze se na 10 do 15 minuta vožnje od grada Paga. Brojne manje uvale skrivaju prekrasne šljunčane plaže i kristalno čisto more. Zbog mnoštva izvora, plaže su bogate boćatom, manje slanom vodom, koja je ujedno i ponešto hladnija nego u drugim uvalama. Osunčane su već u ranim jutarnjim satima, a poslijepodne im sunce zaklanja najviši paški vrh, Sv. Vid. Dio obale omeđen je morem i nizom predivnih pješčanih plaža s jedne te golim kamenjarom s druge strane. Na putu prema tim plažama prolazi se kroz važan krajobraz Dubrava - Hanzine u čijem je krugu izvorna šumska zajednica hrasta medunca zaštićena kao posebni rezervat šumske vegetacije. Paški zaljev skriva još mnoštvo uvala i plaža od kojih se do nekih može stići samo brodicom. Ploveći prema Paškim vratima svakako treba posjetiti Veliki i Mali Zaton, Malin i Slanu, idealna mjesta za one koji traže potpuni doticaj s prirodom.


Plaža Zrće nalazi se na sjevernoj strani Paške uvale. Zbog mnogobrojnih noćnih klubova te atraktivnih sportskih i zabavnih sadržaja idealno je mjesto za mlade posjetitelje željne adrenalina i cjelodnevne zabave. Plaža je nasipana šljunkom pa je ispred same obale stvorena velika pličina. Noćni život plaže Zrće obogaćen je festivalima elektronske glazbe te gostovanjima pjevača i svjetski poznatih DJ-a.

IMGP1877
IMGP1864
IMGP1863
1x-24
1x-23
1x-9
1x-7
1x-2
plaza-stnovalja
PG04

Follow us on Facebook Follow us on instagram Viber contact WhatsApp chat&call Contact us
Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva pretraživanja i pronalaženja usluga iz naše ponude.

Za više informacija o EU odredbi i području primjene odredbe pogledajte Politiku zaštite osobnih podatka klijenata Turističke agencije Perla